Lämna ditt telefonnummer eller din e-postadress

Vi ringer upp dig och hjälper dig att välja rätt tjänst

Kontakta oss: [email protected]

Detaljerad information om behandlingen av personuppgifter finns i integritetspolicyn.

azure-cloud-service

I vilka fall kan man använda molntjänster?

Håll din verksamhet säker och förenlig med gällande regler
Skapa nya applikationer och digitala tjänster
Lagra, säkerhetskopiera och återställ data
Frigör potentialen hos anslutna enheter
Ta nästa steg inom artificiell intelligens
Analysera data för att fatta beslut och göra förutsägelser

Upptäck Azure-lösningarnas otroliga potential för din verksamhet!

Virtuell maskin
En virtuell maskin från Azure är en virtuell dator med specifika parametrar (mjukvara och hårdvara) som körs på Azures plattform. Azure erbjuder ett stort urval av virtuella maskiner vars parametrar kan skräddarsys efter dina individuella behov.

Hur kommer virtuella maskiner att revolutionera arbetet i ditt företag?

Att köra flera virtuella miljöer från en enda infrastruktur innebär att du drastiskt kan minska förbrukningen av fysisk infrastruktur. Detta ökar din vinst, vilket i sin tur minskar underhållsbehovet av nästan samma antal servrar och ökar besparingarna på underhåll och elkostnader.
Att starta en virtuell maskin är relativt enkelt och snabbt, och mycket enklare än att tillhandahålla en helt ny miljö för utvecklare. Virtualisering gör utvecklings- och testscenarieprocessen snabbare.
Virtuella maskiner är lätta att flytta från en hypervisorfunktion till nästa på en annan dator. Det betyder att de är en utmärkt backuplösning i händelse av en oväntad värdavstängning.
Virtuella maskiner gör att du kan skala dina applikationer lättare genom att lägga till fler fysiska eller virtuella servrar för att sprida belastningen över flera virtuella maskiner. Därför kan du öka applikationernas tillgänglighet och prestanda.
Virtuella maskiner körs på flera operativsystem, så genom att använda ett gästoperativsystem på en virtuell maskin kan du köra applikationer som har tveksam säkerhet och skydda värdoperativsystemet. Virtuella maskiner ger också bättre bevisskydd och används ofta för att säkert undersöka och isolera datavirus.
Du kan minska kostnaderna för att köra virtuella maskiner med upp till 72 procent jämfört med en regelbunden debiteringsmodell genom att reservera virtuella maskiner på Azures plattform i en 1- eller 3-årsmodell.Det är viktigt att överväga om den virtuella maskinen kommer att användas kontinuerligt eller bara under en del av dagen. I det första fallet är reservering av en virtuell maskin den föredragna lösningen.
MS 365 - Microsoft Office Cena: Visual Studio, Azure, SQL Server

Undersök skillnaderna mellan olika typer av virtuella maskiner:

Serier Funktioner Användningsexempel
Serier A Grundläggande virtuella maskiner för utveckling och testning Lågtrafikerade webbservrar, små till medelstora databaser, prototypservrar och kodlager.
Serier B Virtuella maskiner med möjlighet till periodisk ökning av ekonomisk effektivitet Applikationsutveckling och testservrar, lågtrafikerade webbservrar, små databaser, mikrotjänster, prototypservrar och kompileringsservrar.
Serier D Datorlösningar för allmänna ändamål Företagsklassade applikationer, e-handelssystem, webbgränssnitt, virtuella desktoplösningar, applikationer för kundrelationshantering, ingångs- och mellannivådatabaser, applikationsservrar etc.
Serier Dc Datasäkerhet och skydd för molntjänster Databaser, blockchain, multilateral dataanalys, bedrägeriupptäckt.
Serier E Lösningar optimerade för hypertrådade in-memory-applikationer Förekomster av SAP HANA (t.ex. E64s v3, E20ds v4, E32ds v4, E48ds v4, E64ds v4), SAP S/4 HANA-applikationslager, SAP NetWeaver-applikationslager, minnesintensiva företagsapplikationer, stora relationsdatabasservrar, arbetsbelastningar för datalagring, företag analysapplikationer, arbetsbelastningar för in-memory analytics och ytterligare affärskritiska applikationer inklusive system som bearbetar olika typer av finansiella transaktioner etc.
Serier F Virtuella maskiner som erbjuder optimerade beräkningsmöjligheter Batchbehandling, webbservrar, analys och spel.
Serier G Virtuella maskiner med optimerat minne och lagringsutrymme. Stora SQL- och NoSQL-databaser, ERP- och SAP-system och lagringslösningar.
Serier H Virtuella maskiner för högpresterande datoranvändning Vätskedynamik, finita elementanalys, seismisk databehandling, reservoarsimulering, riskanalys, elektronisk designautomation, rendering, Spark-plattform, vädermodellering, kvantsimulering, beräkningskemi och värmeöverföringssimulering.
4 Serier Ls Lagringsoptimerade virtuella maskiner NoSQL-databaser som Cassandra, MongoDB, Cloudera och Redis. De är också bra för datalagringsapplikationer, såväl som stora transaktionsdatabaser.
Serier M Minnesoptimerade virtuella maskiner Situationer där SAP HANA, SAP S/4 HANA, SQL Hekaton och andra stora, affärskritiska arbetsbelastningar i minnet kräver enorm datorkraft för parallell bearbetning.
Serier Mv2 De största minnesoptimerade virtuella maskinerna Situationer där SAP HANA, SAP S/4 HANA, SQL Hekaton och andra stora, affärskritiska arbetsbelastningar i minnet kräver enorm datorkraft för parallell bearbetning.
Serier N GPU-aktiverade virtuella maskiner Simulering, djupinlärning, grafikrendering, videoredigering, spel och fjärrvisualisering.
Azure Backup
Azure Backup är en kostnadseffektiv och trygg backuplösning. Med ett enda klick kan du skapa, hantera och storleksanpassa säkerhetskopior av din lagring, inklusive dessa tjänster: Azure Virtual Machines, SQL/SAP-databaser och Azure-plattformfiler.

Vad innebär Azure Backup för ditt företag?

Utveckling

Det ger möjlighet till stabil affärsutveckling och större säkerhet för företagets resurser.

Kostnadsbesparingar

Sänkta logistikkostnader i samband med att skapa säkerhetskopior utanför kontoret.

Säkerhet

Det är en smidig och enkel lösning som gör att ditt företag snabbt kan återhämta sig om ett problem skulle inträffa.

Kontinuitet i arbetet

Det ger högsta datasäkerhetsstatus genom att tillämpa den gyllene regeln 3-2-1 backup (mer om detta i Vanliga frågor).

How works Microsoft Azure Backup?

Det skyddar dina data kontinuerligt – dygnet runt och överallt – på servrar, på värdar, i molnet, i alla dina applikationer och Azure Virtual Machines. Microsoft Azure Backup erbjuder obegränsad dataöverföring och resurserna lagras i upp till 99 år. Tre kopior av dina data lagras i ett datacenter, och ytterligare en kopia på en avlägsen plats. Informationen krypteras innan den lämnar kundens datacenter och lagras i denna form på Azure-plattformen. Det kan integreras med System Center Data Protection Manager för att uppnå ett avancerat skydd.
Microsoft Azure Backup kan både användas i det lokala molnet (filer, mappar, lokala virtuella maskiner) och i hybridmolnet, i Azure Virtual Machines, Azure Storage, Azure Files, SQL Server VM, SAP HABA-databas, Azure Database för PostgreSQL eller Blobs. Lösningen möjliggör säkerhetskopiering av växande data samt backup av virtuella IaaS-maskiner.
Kort återställningstid efter ett avbrott gör att din verksamhet snabbt kan börja fungera smidigt igen. Du har möjligheter från detaljerad återställning – till återställning av brevlådor eller SQL-databaser. Installationen och skalbarheten är extremt smidig och säkerhetskopiorna optimeras så att de enkelt kan återställas vid behov.Det går att få applikationskonsistenta säkerhetskopior, vilket innebär att återställningspunkten har alla data som krävs för att återställa en backup. Återställning av data på applikationsnivå minskar tidsåtgången för hela processen så att du snabbt kan återgå till arbetet.
Microsoft Azure Backup skapar möjligheter till automatiserad lagringshantering. Hybridmiljöer kräver ofta lagring delvis lokalt och delvis i molnet. Azure Backup-tjänsten tilldelar automatiskt kapacitet och hanterar ditt backuputrymme, och du betalar endast för den lagringskapacitet som faktiskt används.Azure Backup erbjuder tre typer av replikering för att ge bästa möjliga tillgång till lagring. Lokalt redundant lagring (LRS) är ett prisvärt alternativ för att skydda data från lokala hårdvarufel. Geo-redundant lagring (GRS) är standardinställningen och det rekommenderade replikeringsalternativet. Mer information om detta finns i Vanliga frågor.
MS 365 - Microsoft Office Cena: Visual Studio, Azure, SQL Server
Azure Storage
Azure Storage är en molntjänst som tillhandahåller lagringsutrymme med hög tillgänglighet som är säkert, hållbart, skalbart och redundant. Oavsett vilket innehåll som lagras (bilder, ljud, video, loggar, konfigurationsfiler etc.) ger det enkel åtkomst till lagrad data.

Varför är Azure Storage den perfekta lösningen för ditt företag?

Pålitlighet

Den möjliggör replikering och lagring av flera kopior av data.

Säkerhet

Alla Azure Storage-tjänster är krypterade så att din data är säker.

Skalbarhet

Snabb och enkel utbyggnad av ditt lagringsutrymme

Användarvänlig hantering

Azures plattform hanterar maskinvaruunderhåll, uppgraderingar och kritiska problem åt dig.

Tillgänglighet

Data i Azure Storage-tjänsten är tillgänglig från var som helst i världen via bland annat HTTP eller HTTPS.

Flexibel prissättning

Kostnaden baseras på mängden lagrad data. Du betalar efter hur mycket utrymme du använder.

Undersök vilka lagringstjänster som är tillgängliga i Azure Storage!

Azure Blob Storage är optimerad för att lagra enorma mängder ostrukturerad data.

Blob Storage-tjänsten är perfekt för:
 • hantering av bilder och dokument direkt i webbläsaren,
 • lagring av filer för distribuerad åtkomst,
 • strömning av ljud och video,
 • sparande av data för säkerhetskopiering, återställning, återställning efter fel och arkivering,
 • lagring av data för analys i en lokal tjänst eller värdtjänst på Azures plattform.
Azure Files erbjuder lagring och hantering av molnfiler som kan nås var som helst via standardprotokollet Server Message Block (SMB). Det innebär bland annat att flera virtuella maskiner kan dela samma filer med både läs- och skrivåtkomst. En av skillnaderna mellan Azure Files-tjänsten och delade standardfiler är möjligheten att komma åt filer från var som helst i världen med hjälp av en URL efter att en Token har genererats.

Azure Files-tjänsten är en perfekt lösning för:
 • när flera lokala applikationer delar filer,
 • när lagrade konfigurationsfiler kräver åtkomst från flera virtuella maskiner,
 • resursloggar, rapporter, verktyg.
Azure Disk är en virtuell hårddisk (VHD) som kan användas för Azures virtuella maskiner och Azure VMware Solution-samarbete. Diskarna finns i följande versioner: SSD i Ultra-tier, SSD i Premium-tier och SSD och HDD i Standard-tier.
Azure Queue-tjänsten används för att lagra stora mängder meddelanden. Kömeddelanden kan vara upp till 64 KB stora och en enda kö kan innehålla miljontals bitar av information. Köer används vanligtvis för att lagra listor över meddelanden som ska behandlas asynkront.
Det gör att strukturerad NoSQL-data kan lagras i molnet. Den är dedikerad till att lagra en flexibel uppsättning information såsom användardata för webbapplikationer, adressböcker, enhetsinformation eller någon annan typ av metadata som krävs för en specifik tjänst.
MS 365 - Microsoft Office Cena: Visual Studio, Azure, SQL Server
Ytterligare lösningar
Microsoft Azure är en plattform som kommer att öppna upp helt nya möjligheter för ditt företag och revolutionera dess dagliga verksamhet. Förutom verktyg som Azure Backup, Azure Storage eller virtuella maskiner ger den dig även andra unika lösningar. Upptäck den fulla potentialen hos Microsoft Azure och fokusera på att få ditt företag att växa genom digitalisering!

Microsoft Sentinel

Microsoft Sentinel är en unik lösning som ger ett antal fördelar för företag. Den ger unik insikt i din Microsoft 365-miljö tack vare ett inbyggt företagsverktyg för SIEM-molnet.

Den gör det möjligt att övervaka molnet och den lokala miljön och säkerställa bättre kontroll över cyberhot som annars skulle kunna förbli oupptäckta. Den är också ytterligare ett lager av säkerhet för företagets arbetsyta.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Säkra din webbplats med Microsoft Azure

Många av våra kunder har en webbplatsbaserad verksamhet, där själva webbplatsen inte bara är en åtkomstpunkt till data, utan i många fall även en tillgång till infrastrukturen.

Med hjälp av Web Application Firewall och genom att flytta företagets webbplats till Azure kan vi: säkra webbplatsen, säkerställa affärskontinuitet eller blockera olika cyberattacker.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Ett andra datacenter i Azure

Denna lösning föddes ur ett marknadsbehov relaterat till den ständiga expansionen av datacentret. Ett andra datacenter erbjuder ytterligare lagringsutrymme i Azure.

Det minskar och optimerar därmed kostnaderna och ger tillgång till replikerade miljöer inom några minuter efter att ett fel inträffat. Det ger mycket större säkerhet för organisationens värdefulla resurser.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Är du osäker på vilken plan du ska välja?
Prata med vår försäljningsexpert idag.

Kontakta oss

Azure

Microsoft Azure är en plattform baserad på ett globalt nätverk av datacenter som tillhandahåller omfattande IaaS- (Infrastructure-as-a-Service) och PaaS-lösningar (Platform-as-a-Service) som låter dig distribuera virtuella maskiner, SQL-databaser eller skapa säkerhetskopior av resurser.

Microsoft365 Azure Senetic

Azure utvecklades för att ge dig oavbruten tillgång till alla tjänster, virtuella maskiner och applikationer från var som helst i världen, med ständig övervakning av tjänsternas prestanda och löpande teknisk support. Dessutom låter Azuras obegränsade skalbarhet dig skräddarsy tjänsten efter dina behov och kontrollera utgifterna eftersom den månatliga kostnaden baseras på din faktiska användning.

Microsoft365 Azure Senetic
Microsoft 365 and Office

Senetic

Från dag ett har Senetic strävat efter internationell expansion. Vi öppnade vår första internationella filial 2010 i Storbritannien. Under de följande åren utvidgade vi systematiskt verksamhetsområdet till att omfatta fler länder. Idag har vi 27 kontor och 160 marknader världen över.

Vår ständigt ökande kunskap och erfarenhet gör det möjligt för oss att exakt avgöra de lokala kundernas behov och förse dem med de produkter och tjänster de efterfrågar. Vi utformar erbjudandet baserat på aktuella tekniska trender och de förändringar dessa innebär för världen och samhället.

Varje år ansluter sig organisationer från hela världen till vår lojala kundgemenskap. Detta bekräftar det förtroende som våra kunder har för oss som IT-leverantör. Vi är stolta över att kunna bidra till tillväxten och digitaliseringen av företag världen över.

Senetic Microsoft About Us Senetic Microsoft About Us
Microsoft 365 business premium, basic i standard
Modern Work
Digital & App Innovation Azure
Infrastructure Azure
Data & AI Azure

Vanliga frågor om Azure

Azure-plattformen stöder alla operativsystem, från Windows till Linux, ett brett utbud av programmeringsspråk, från C# till Java, och många verktyg - från SQL Server till Oracle-programvara.
3-2-1-principen betyder att du bör ha 3 kopior av din data (produktionsdata och 2 säkerhetskopior) på 2 olika medier med 1 exemplar som lagras på en annan plats för återställning i katastrofsituationer.
Lokal redundant lagring (LRS) replikerar data tre gånger (skapar tre kopior av data) i en utskalningsenhet för datacenterlagring. Det är ett kostnadseffektivt alternativ för att skydda data från lokala hårdvarufel.
Geographically Redundant Storage (GRS) is the default setting and the recommended replication option. It replicates data to an auxiliary region (hundreds of kilometers from the source data's primary location). GRS provides a higher level of resource persistence – it replicates data across availability zones, which guarantees data residency and resiliency in the same region.
Få hjälp av våra specialister!

Vårt expertteam står till ditt förfogande. Vi svarar på alla dina frågor, tar fram ett individuellt erbjudande och hjälper dig att implementera produkten.

Har du en fråga? Kontakta oss
Microsoft Visual Studio, pakiet Office - cena